CHOVATELSKÁ STANICE

23/05/2013 17:00

S radostí Vám můžeme oznámit potvrzení ČMKU  o nové Mezinárodně chráněné chovatelské stanice uznané FCI zanesené do registru chovatelských stanic psů všech plemen v ČR "Royal Splendour" registrační číslo 381/13.

Zatím neofeciálně tato chovatelská stanice má jednu chovnou fenu Výmarského ohaře krátkosrstého, Angie Royal Splendour of Daim Weim, po níž byla pojmenována. Během června by se Angie měla i papírově stát "chovnou fenou", což bude doloženo i na těchto stránkách jejím průkazem původu.

Výběr názvu byl jasný od chvíle, co jsem vybrala jméno pro Angie. Tímto názvem chci vyjádřit úctu své první feně, jež naplnila všechny mé představy o perfektním a spolehlivém loveckém psu a nerozlučném příteli člověka. Je výjmečná především svou povahou, inteligencí a chutí k práci a učit se cokoliv nového, výborného exterieru po svých rodičích i když ne tak úspěšná jako její bratr a sestra. Důraz jsme vždy obě kladly právě na práci a hlavně spolupráci, jež zatím nekončí a hodláme ještě ukázat, co spolu všechno dokážeme.

Chovatelská stanice je pro mne také začátkem něčeho většího, začátkem tajů kynologie a myslivosti a možnosti splnit si sen trikolóry v podobě stříbrno-zrzavo-hnědé, je to také poznání a učení se od druhých jak s tímto darem zacházet.