Nový domov a moje začátky v něm ...

11/05/2011 14:30

Nadešel den, kdy jsem měla opustit mou současnou smečku a začít svůj nový život se svou novou smečkou, ale to jsem ještě netušila.

Návštěva dorazila, dvounozí stále něco řešili u té hlasité bedny, kterou nechápu, říkali tomu hokej a strašně u toho vyváděli. Byl krásný den a my s brášky a ségrami lítali venku a hráli jsme si. Máma Fergie na to dohlížela.

Byla jsem první štěně, které opouštělo rodinou smečku. Prosím Vás, vážení páni a vážené dámy - chovatelé, nemačkejte a neňuchnějte nás před naším odchodem, nedoprovázejte nás až k autu s mámou, nechápeme, co se děje a situace je pro nás velmi stresující, dejte prostor našim novým páníčkům a paničkám a nám samým, abychom se s nimi seznámily, aby se s námi prošli bez smečky, pohráli si s námi už mimo prostory, které známe, seznámili se s novým přepravním prostředkem, abychom se v něm mohli uvelebit se a v klidu vyrazit. Myslím si, že je to stresující moment pro nás pro všechny, štěňata, chovatele i nové majitele, ale určitě proto, vy dvounozí můžete něco udělat, aby hlavně pro nás to byl přechod, co nejpříjemnější.

Nový domov. Sice to bylo divné, moc trávy a křoví tam nebylo, takový velký dům jsem ještě neviděla, ale zato čisto, příjemno a spousta věcí na zkoumání a dvě dvounohé, které se mi celou dobu věnovaly, seznamovaly mě s novým prostorem postupně a těch nových hraček. Jsou daleko přísnější, jak se časem ukázalo, ale přišla jsem na to, že když dělám, co po mně chtějí, odměňují mě, hrají si se mnou a mám je jen a jen pro sebe.

Padla jsem utahaná do nového pelíšku s hračkami, které mi nikdo nebral a nechala jsem si zdát o všem možném.

Nová smečka se mi opravdu věnuje. Štěpánka mě bere všude možně, za odměnu, když poslouchám, což mi dalo možnost naučit se mnohým věcem, kde se co smí  a nesmí a jak se kde mám chovat. Často jsme vyjížděli na rodinné výlety, vždy někam jinam, takže  jsem přestala vzpomínat na zahradu, protože tohle vše mi to milionkrát vynahrazuje. Taky mám opravdu možnost se skamarádit. Tak například Annie (MOK) je moje nejlepší kámoška a díky ní jsem poznala i Santiaga a Peppeho (VOK). Ráda se vídám s Alfem a mám spousty dalších kamarádů.