RS

24.05.2015 14:30

ODCHOVÁNCI V NOVÝCH DOMOVECH

Omlouvám se všem našim příznivcům, ale sled posledních týdnů nabral prazvláštní obrátky a bohužel dříve jsem se k napsání těchto řádků nedostala.

Všem, kdo pomáhali a podporovali nás a stále podporují, bych chtěla poděkovat a říct jak moc si jejich pomoci vážím, snad budu mít jednou možnost jim oplatit to, co pro nás udělali či jak stále pomáhají. Speciální poděkování za fotografie patří Kláře a Zuzce.

Světle modrý pejsek Almus, novou rodinou nazývaný Akim, Kim, našel nový domov ve Františkových Lázních. Je velmi bystrý a učenlivý a jeho nová rodina by z něj ráda měla chovného psa. Jejich péče a lásky si vážím a věřím, že Lesáně alias Kim je v těch nejlepších rukách a brzo ho někde uvidíme na výstavě a napřes rok na nějakých zkouškách.

Žlutá fenečka Akyra, novou rodinou nazývaná Kyra, našla nový domov v Mariánských Lázních. Doma má parťačku hladkosrstého foxteriéra a rodina jí také zahrnuje láskou. Bude z ní především pracant, a necháme se překvapit, co příroda vymyslí a bude-li z ní jednou také chovná fena. Za péči oni děkuji celé rodince a věřím, že bude vůdci smečky tím nejlepším parťákem v myslivosti.

Zelený pejsek Alacer, novými majiteli nazýván AC, našel nový domov v Praze. Jeho majitelka jezdí na koních a se svým přítelem by ho také rádi dovedli k chovnosti. Cerouška tedy budu vídat snad častěji a z holkama se budeme snažit pomoci jejich sen uskutečnit. I jim patří velké díky za péči, kterou mu věnují.

Červený pejsek Alagor, novou rodinou nazáván Argo, našel nový domov v Liberci. Doma na něj čekali hned dva výmaráčci a do smečky ho přijali bez problémů. Náš Méďa bude mít skutečnou příležitost k práci a tak jemu i jeho páníčkovi přeji hodně loveckých úspěchů a ať má doma brzy chovného psa.   Děkuji, že mu dají příležitost být loveckým psem v plném měřítku.

Fialový pejsek Altus, novými majiteli nazýván Tobi, našel nový domov v Brně. I od nich jsem se dozvěděla, jaký je to chytrý a bystrý pejsek. Tusíkovi jsem přála opravdu hodné lidí, právě kvůli jeho milé povaze, kontaktnosti a stálé veselosti. Věřím, že oni jsou ti praví a i když loveckého psa ještě neměli, mají chuť a příležitost si z něj loveckého psa, přítele a chovného psa vychovat. Budu jim samozřejmě držet palce, pomáhat jim na dálku co to půjde a moc jim děkuji, že se mu věnují s takovou péčí a láskou.

Tmavě modrý pejsek Arx, novou paničkou nazýván Rolf, našel nový domov v Dobřichovicích. Právě on se povahově hodně podobá svojí mámě, je velmi chytrý, pozorný, přemýšlivý a bystrý.  Doma má kočičí kamarády a rozhodně to nevypadá, že by zůstal pozadu za svými sourozenci. Zůstává poblíž a my mu pomůžeme jak s výstavami tak s loveckým výcvikem, neb od začátku věřím, že to bude Pan Pes. I já jsem s Angie začínala a kam až mě Angie dovedla. Děkuji za lásku a péči, odvahu a trpělivost, se kterou se mu nová panička věnuje.

Pro mne to byl nejtěžší úkol, vybrat pro naše odchovánky ty nej páníčky. Tak jako každý chovatel jsem se setkala s různými lidmi a jsme moc ráda, že někteří ukázali svou povahu a odchovánka jsem jim nesvěřila. Naučili mě, na co si do budoucna dávat pozor. Stále v mém životě platí pravidlo důvěřuj, ale prověřuj. Nelituji, ba naopak. 

Ti, co mají naše odchovánky, mají a vždycky budou mít naší podporu. Přeji jim i odchovánkům dlouhý spokojený život plný radosti a společných zážitků.