RS

16.07.2016 09:45

 

Memoriál Karla Kiewega - KCHDO z.s. - Libějovice

 

Účast na tomto Memoriálu jsme přislíbily již minulý rok v létě. Především jsme se těšily na milou společnost Lenky Fialové a přátel z klubu dlouhosrstých ohařů.

Zůčastnily jsme se obou nácviků, abychom pomohly terény připravit a musím uznat, že terény jsou to značně náročné a nikoho nešetří. Bonusem byly obří borůvky, kterých jsme si nasbíraly na několik koláčů.

Sešlo se 24 ohařů a to všech plemen nejen DO. Bylo fajn vidět tolik známých.

Opět jsme slyšely známé poznámky "jste to přišly vyhrát co", jen se jim směji. Je tolik aspektů na zkouškách. 

První den voda, není o čem, doma mám vodaře. Tedy plný počet bez problémů. Problém ale nastal odpoledne. Po odpočinku a vyvenčení, dostala Freunka nažrat a šly jsme odpočívat na večer.  Po cca hodině začala zvracet a zvracela několikrát. Teprve večer se mi podařilo do ní dostat kapsu s vodou a celou noc jsem byla jak na trní jestli to ustojí.

Ráno sice zesláblá, ale veselá na ranním venčení, jsme udělaly dohodu. Budeme startovat, ale jestli jí nebude dobře, odstoupíme. Freuš mě tak trochu vypekla už na ohrádce, kde si sedla  daleko ode mne. Jelikož jsme pro vítězství nejely a s předchozím odpolednem ne zrovna ideálního zdravotního stavu,  krok dopředu byl automatický. Dojít je cenné, ne vyhrát za každou cenu, ale zdraví je cennější. Na drobných disciplinách jsem viděla její únavu a to, že je zesláblá. Vlečky to jen potvrdily. V životě mi nenechala nic na vlečkách. K lišce doběhla a s ubývajícími silami ji tam nechala. Rozhodčím jsem řekla, co se dělo předchozí den a že ji zkusím znovu nasadit, ale netuším, co udělá a dle situace, když tak zkoušky odvolám. Nasadila jsem ji s důrazným povelem, sama jsem cítila změnu počasí, začínající migrénu. Tentokrát Freunka zabrala a lišku donesla a správně odevzdala. K autu jsme se vracely a nebylo nám oběma dobře. Zapila jsem rychle prášky, posilnila se Redbulem, Freunka se napila,  ulehla do auta a hned usnula. 

Doufala jsem, že se snad nevylosujeme na barvu mezi prními a chvilku budeme moci odpočívat. Podařilo se. Trochu jsme si odpočaly, šly jsme až jako třetí. S námi šla i korona a diváci byli i vzdadu. Jsem na tu malou zrzku pyšná. Šoulačku bez chybně a barva na jistotu. Přihlížející ocenili.

... a výsledek?

Fréa Vives Bohemia, I.cena 334/344 bodů, 3. místo

 

Dovolím si k tomu dopsat ještě pár důležitých slov. Po té, co jsme se vrátily, byla Freunka hodně unavená. Dala jsem jí opatrně nažrat. V noci jsem k ní ale vstávla znovu, neboť opět zvracela. Hned ráno jsme tedy vyrazily k veterináři a já zjistila, že ta malá zrzka odběhla Memoriál Kiewega se zvětšenou slezinou, která svojí velikostí bránila v prostupnosti potvravy z žaludku dál. Vždy když na to pomyslím se mi vženou slzy do očí ... tohle psí srdce je neuvěřitelně oddané a pracovní. Kolik z nás by to vzdalo, kolik psů by to nedošlo .... myslím, že většina. Ona to došla pro mne. 

Moc si jí vážím, je neuvěřitelná.

Příčina zvětšené sleziny se nenašla, ale situaci jsme zvládly dietou a antibiotiky během následujících 14 dnů.

Děkuji Lence a všem ostatním, za zajímavě strávený víkend mezi přáteli.

 

Národní výstava psů - Mladá Boleslav

 

 

Naše šedivka si udělala výlet na výstavu, aby se nenudila. Za péči děkujeme Zuzce Veselé.

 

Angie Royal Splendour of DW - třída šampiónů - Výborná 2, Res.CAC



 

Klubové lesní zkoušky - KCHHMO z.s. - Keblov