Speciální zkoušky vodních prací, OMS Rakovník, Mšec

03.08.2013 08:30

Po zkušenosti z Lesních zkoušek, bylo naším přáním hlavně zkoušky udělat.

Při obhlídce před zkouškami jsme narazili na několik zádrhelů - mladé žahavé kopřivy před nástupem do rákosí, voda nad měkkým hlubokým bahnem před vstupem do rákosu, hloubka rybníka neodpovídá řádu, je v něm opravdu mělko.

Na zkoušky jsme nastoupily ... ono to nějak dopadne.

První jsme šly na rákos a to přinášení kachny z rákosu ... pan rozhodčí nám jí hodil přesně do toho hnusného bahna, ve kterém těžší váha zapadává a voda není tak hluboká, aby v ní mohla plavat. Bez jediného povelu aport, pouze vysláním "hezky hledej ztracená", "jdi do předu" a písknutím a ukázáním směru, byla kachna dohledána ... verdikt rozhodčích: "dáváme vám za 3, protože jste čubu na kachnu dovedla, ta čuba by nic nedohledala" ... ponaučena z LZ drží panička hubu a krok. Je to 3 žijeme jdeme dál.

Druhá 3 padla na hledání na hluboké, kde si ji odnesli skoro všichni. Malý průlez křovím, přece jen hloubka po 10 krocích psa, náročné.

Jinak dokončujem v samých 4.

Na závěr po klidech se dozvídáme od pana rozhodčího rozhodující informaci, který mě přemístil z naší poslední pozice na pozici úplně jinou, neboť střelci nebyli zajištěni a my měli na výpomoc Petra Bureše, kterému tímto moc moc děkujeme za společnost, má to u nás. "Proč jste si pořídila výmara? Já výmary nesnáším."

Dále se člověk dovídá, že páni rozhodčí u první disciplíny váhají mezi 3-4, ale závěr jejich debaty je " dáme jí 3 a uvidíme jestli se ozve" .. smutné, kdyby si vymysleli jiný důvod proč nám dát za 3, ale ono to moc nešlo ... do limitu kachnu přinesla, dohledala bez povelu zmiňující aport ...

Každopádně dokončeno I.cena, 1. zkouška sezóny, co víc si přát.